İŞKUR kayıt nasıl yapılır?

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) online kayıt nasıl yapılır? Resimli anlatım için kariyeristanbul.net'i ziyaret edin.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden bir kamu kuruluşudur. İşsizlik sorunu ve işçi bulma sorununu çözmek amacıyla faaliyetlerini sürdüren İŞKUR, her yıl yüzbinlerce kişinin iş sahibi olmasını sağlıyor. İŞKUR sahip olduğu online veri tabanı sayesinde iş veren ile iş arayanı buluşturuyor. İŞKUR'da yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilmeniz için öncelikle İŞKUR kaydınızı oluşturmanız gerekiyor. İlk kez İŞKUR iş arayan kaydı oluşturacaklar için hazırladığımız resimli anlatım ile sadece birkaç dakikanızı ayırarak İŞKUR kaydınızı oluşturabilirsiniz.

İŞKUR Kayıt Nasıl Olunur?

İŞKUR iş arayan kayıt işlemi 2 farklı şekilde yapılabilmektedir. Birinci seçenek olarak her ilde ve ilçede bulunan İŞKUR bürolarına gidip, bireysel başvuru yapmanız gerekiyor. İkinci seçenek olarak ise İŞKUR e-şube üzerinden online olarak sadece birkaç dakikada internet üzerinden kaydınızı oluşturabilirsiniz. Yazımızda internet üzerinden İŞKUR'a nasıl kayıt olacağınızı resimli olarak anlattık. 12 maddeden oluşan adımları takip ederek İŞKUR iş arayan kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Aşağıdaki kayıt işlemler ile İŞKUR kaydınızı oluşturabilmek için e-Devlet hesabınızın aktif olması gerekmektedir. Eğer e-Devlet hesabınız yoksa, e-Devlet hesabı açmalısınız!
    1. İşkur resmi web sitesi iskur.gov.tr adresine gidin.
    2. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) e-şube kayıt nasıl yapılır? İŞKUR kayıt işlemleri hakkında hazırladığımız resimli anlatım için kariyeristanbul.net'i ziyaret edin.

    3. Masaüstü sitede sayfanın üstünde yer alan İNTERNET ŞUBESİ butonuna tıklayın.
    4. Mobil sitede sağ üstte yer alan 3 çizgili açılır menüden İNTERNET ŞUBESİ sekmesine tıklayın.
    5. İŞKUR e-şube giriş sayfasında sol taraftaki İŞ ARAYAN bölümündeki GİRİŞ butonuna tıklayın.
    6. İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden faydalanabilmek için kayıtlı kullanıcı olunması gerekiyor. Peki İŞKUR internet şubesine nasıl kayıt yaptırılır?

    7. İş Arayan Giriş pencesinde e-DEVLET İLE GİRİŞ butonuna tıklayın.
    8. e-Devlet Kapısı sayfasına yönlendirileceksiniz. TC no ve e-Devlet şifrenizi yazıp SİSTEME GİRİŞ YAP butonuna tıklayın.
    9. İŞKUR'a nasıl üye olunur, İŞKUR'a nasıl kayıt olunur ve Türkiye İŞ Kurumu ilanlarına nasıl başvurulur? Detaylar kariyeristanbul.net'te!

    10. Açılan sayfada ÖZGEÇMİŞ sekmesine tıklayın.
    11. İŞKUR'a nasıl üye olunur, İŞKUR'a nasıl kayıt olunur ve Türkiye İş Kurumu hakkında detaylı bilgiler kariyeristanbul.net’te!

    12. Açılan UYARI penceresinde TAMAM tuşuna tıklayın.
    13. İŞKUR İş Arama Statüsü nasıl aktif yapılır? Birçok kişi profilini aktif etmede problem yaşıyor. Sizin için resimli anlatım hazırladık.
      İŞKUR sistemine üyelik işleminiz tamamlanmıştır. Bu aşamadan sonra iş arayan olarak işlem yapmak istiyorsanız öğrenim ve meslek bilgilerinizi giriniz ve İş Arama Statünüzü Aktife alınız.
    14. Özgeçmişiniz sayfası açılacak. Kişisel Bilgileriniz bölümündeki İŞ ARAMA STATÜSÜ’nü AKTİF yapın. Sayfanın altındaki İLERİ’ye tıklayın.
    15. İŞKUR İş Arama Durumu nasıl aktif yapılır? Birçok kişi, İşkur hesabını aktif ederken sorun yaşıyor. Sadece 1 dakikada hesabınızı aktif edebilirsiniz.
      Bu aşamada erkek adaylardan askerlik durumlarını güncellemeleri istenebilir.
    16. İletişim Bilgileri ekranında bilgilerinizi girin ve KAYDET’tikten sonra İLERİ’ye tıklayın.
    17. İŞKUR'a nasıl kayıt olunur ve Türkiye İŞ Kurumu ilanlarına nasıl başvurulur? Detaylar kariyeristanbul.net'te!

    18. Açılan Öğrenim Bilgileri ekranında, bilgilerinizi ekleyip İLERİ’ye tıklayın.
    19. İşkur'da özgeçmiş oluşturma aşamalarından biri de Öğrenim Bilgileri bölümü. Peki öğrenim bilgileri nasıl güncellenir? Detaylar kariyeristanbul.net'te!
      Öğrenim Seviyeniz otomatik olarak çekilmektedir. (Öğrenim Bilgileri Göster butonuna tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.) Ancak yine de eşleştirme amacıyla öğrenim bilgilerini eklemeniz gerekmektedir. En son sahip olduğunuz mezuniyet diplomasına göre ekleme yapın. Eğer birden fazla üniversite diplomanız varsa ikisini de ekleyin.
    20. MESLEK BİLGİLERİ ekranında seçim yaparak mesleklerinizi ekleyin.
    21. İŞKUR iş başvurularınızda meslek bilgileriniz önemlidir. İş tecrübelerinizi doğru ve eksiksiz eklemelisiniz. Peki İşkur meslek bilgileri doldurma nasıl yapılır?
      İş başvurularınızın doğru bir şekilde değerlendirilebilmesi için iletişim bilgileri, iş tecrübesi, iş tercihleri, kişisel belgeler, ek özellikler, yabancı dil, sınav bilgileri, referanslar bölümlerini de eksiksiz doldurmanızı tavsiye ederiz.
    22. Sol üstteki İŞKUR logosuna tıklayarak https://esube.iskur.gov.tr/ portal anasayfasına gidin. Tebrikler! Artık İŞKUR iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR Kayıt Hakkında Önemli Bilgiler

İŞKUR hesabınızı aktif ettikten sonra artık yayınlanan iş ilanlarına başvuru yapabilirsiniz. İŞKUR hesabınız hakkında bilmeniz gereken iki önemli konu var:

  • Eğer İŞKUR hesabınıza 1 yıl boyunca giriş yapmazsanız hesabınız dondurulur.
  • İŞKUR e-şube üzerinden iletilen mesajlar 15 gün içerisinde okunmazsa otomatik olarak silinir. Bu yüzden en az 2 haftada bir İŞKUR sistemine giriş yapmanızı öneririz.

İŞKUR'a Şubeye Giderek Kayıt Olma

Yukarıda 12 maddede İŞKUR'a nasıl kayıt olacağınızı detaylı olarak anlattık. Ancak İŞKUR kaydınızı internet üzerinden yapmak istemiyorsanız, bulunduğunuz ilçedeki size en yakın İŞKUR Müdürlüğü'ne giderek, başvurunuzu yapabilirsiniz. İŞKUR şubesine giderken, yanınızda eğitim durumunuzu gösteriri bir belge olması yeterli olacaktır. İŞKUR'da görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar