Yazma Eserler Kurumu 30 restoratör alacak

Türkiye Yazma Eserler Kurumu 4b sözleşmeli 30 restoratör alımı yapacak. Restoratör iş ilanına nasıl başvurulur? Detaylar kariyeristanbul.net'te!

Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı 4/B sözleşmeli 30 restoratör alım ilanı yayınladı. Başvurular nereye yapılacak? Adaylarda aranan deneyim ve nitelikler neler? İlana başvuracak adaylar hangi KPSS puan türüne göre başvuru yapacak? İlana başvurular ne zaman sona eriyor? Türkiye Yazma Eserler Kurumu restoratör alım ilanı ile ilgili detaylar kariyeristanbul.net'te!

Restoratör İş İlanı Bilgileri

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Yazma Eserler Kurumu (YEK) Başkanlığı tarafından sözleşmeli 4/B personel alım ilanı, 27 Aralık 2019 tarihinde yayınlandı. İlana göre lisans mezunu, 2018 KPSS (B) grubu KPSSP3 puan türünden en az 50 puan alan adayların başvurusu kabul edilecek. KPSSP3 puan sıralaması ve mesleki uygulama sınavında gösterilen başarıya göre 30 restoratör alımı yapılacak.

Yaşadığın şehrin iş ilanını uzakta arama.. İstanbul iş ilanları için doğru adres kariyeristanbul.net! Kamu İlanları, İşkur İlanları, Banka İlanları, Belediye İlanları, Özel Sektör İlanları ve daha fazlası kariyeristanbul'da!

İş İlanı Kriterleri ve Başvuru Formu

İlana başvurmadan önce aşağıda yer alan Aday Kriterleri ve Pozisyon Bilgileri'ni incelemeyi unutmayın. Aşağıda belirtilen kriter ve şartlara uygun olmayan başvurular, değerlendirme dışında bırakılabilir. kariyeristanbul.net olarak iş deneyimlerinize ve özgeçmişinize uygun ilanlara başvurmanızı tavsiye ederiz.

Unutmayın! Türkiye Yazma Eserler Kurumu 4B sözleşmeli restoratör alımı ilanına başvurular şahsen ya da posta (kargo) ile yapılacaktır.
Türkiye Yazma Eserler Kurumu'na başvurular fotoğraflı başvuru formu ile yapılacaktır. Türkiye Yazma Eserler Kurumu başvuru formunu aşağıdan indirebilirsiniz.
Aday Kriterleri
Tecrübe : Tecrübeli
Askerlik Durumu : Yapıldı, Muaf, Tecilli
Eğitim Seviyesi : Lisans(Mezun)
Bölüm : Taşınabilir Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Kültür Varlıklarını Koruma ve Onarım, Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu, Geleneksel Türk Sanatları
Belge/Sertifika : Adaylardan İstenen Belgeler Aşağıda Belirtilmiştir.

Pozisyon Bilgileri
Kurum/Şirket : Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı
Kategori Kamu İş İlanları
Sektör Kültür Sanat
Pozisyon : Restoratör
Çalışma Şekli : Tam Zamanlı/Sürekli
Personel Sayısı : 30
Pozisyon Seviyesi : Eleman
Özel İstihdam Türü : Yok (Herkes)
Çalışma Yeri : İstanbul Avrupa Yakası (Fatih)
İkamet Tercihi : İstanbul Avrupa Yakası (Tüm İlçeler), İstanbul Anadolu Yakası (Tüm İlçeler)
Yayınlanma Tarihi : 27 Aralık 2019
Güncelleme Tarihi : -
Son Başvuru Tarihi : 17 Ocak 2020
BİK İlan No : ILN01104086

Başvuru için geriye kalan süre

Hangi Niteliklere Göre Alım Yapılacak?

Türkiye Yazma Eserler Kurumu ilan metninde adaylarda aranan uzmanlık, nitelik ve deneyim şartları detaylı olarak belirtilmiştir. Türkiye Yazma Eserler Kurumu'nun restoratör alımı ile ilgili ilanın detaylarını aşağıda inceleyebilirsiniz.

Giriş Sınavı Başvuru Şartları

    1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinde belirtilen şartları taşımak.
    2. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan, Kamu Personeli Seçme Sınavının KPSS (B) Grubu; KPSSP3, puan türünden asgari 50 ve daha yukarı puan almak kaydıyla, müracaat edenlerin en yüksek puandan başlanarak sıralanması neticesinde alınacak sözleşmeli personel sayısının dört katı aday arasına girmek. (Puan sıralamasında en son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılır.)
    3. Son başvuru tarihi itibarıyla, üniversitelerin taşınabilir kültür varlıklarını koruma ve onarım, kültür varlıklarını koruma ve onarım, sanat eserleri konservasyonu ve restorasyonu ya da Geleneksel Türk Sanatları lisans bölümlerinin birinden mezun olmak veya denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarının ilgili bölümlerinden mezun olmak ya da üniversitelerin koruma ve onarım programları ile restorasyon ve konservasyon konularında yüksek lisans veya doktora yapmış olmak.
    4. 01 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak. (01.01.1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar)

Başvuruda İstenen Belgeler

    1. (www.yek.gov.tr ) adresinden temin edilecek fotoğraflı başvuru formu
    2. Yükseköğrenim diploması/çıkış belgenin aslı, noter ya da mezun olduğu üniversiteden onaylı sureti veya e-Devlet çıktısı. (Yurt dışında öğrenim görenler denklik belgelerini de ekleyeceklerdir.)
    3. KPSS Sonuç belgesi
    4. Varsa yabancı dil puanını gösteren belgenin aslı veya onaylı sureti
    5. Erkek adaylar için askerlik durum belgesi.
    6. Son altı ay içerisinde çekilmiş 2 (iki) adet vesikalık fotoğraf.
Adayların, yukarıda belirtilen form ve belgeleri "Süleymaniye Mah. Kanuni Medresesi Sokak No:1 Fatih / İstanbul" adresinde bulunan Başkanlığımız Personel ve Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına 17.01.2020 tarihi mesai saati bitimine kadar elden veya posta yolu ile eksiksiz teslim etmesi gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır. Formun ve eklerinin belirtilen tarihe kadar; verilmemesi ya da belirtilen adrese gönderilerek Başkanlık genel evrak kayıt sistemine kaydının yapılmaması halinde, başvuru yapılmamış kabul edilecektir.

Başvuru Şekli ve Süresi

    1. Adaylar başvurularını 03.01.2020 -17.01.2020 tarihleri arasında mesai gün ve saatleri arasında başvuruda istenen belgeleri elden veya posta yoluyla Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (Süleymaniye Mahallesi Kanuni Medresesi Sokak No:1Fatih/ İstanbul ) göndereceklerdir. Başvuru formuna yapıştırılmış fotoğraf son (6) ay içinde çekilmiş ve adayı kolaylıkla tanıtabilecek nitelikte olacaktır. Postadaki gecikmeler ve giriş sınavı duyurusunda belirtilen süre içerisinde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
    2. Aranan şartlardan herhangi birini taşımadığı tespit edilen adayların başvurusu değerlendirmeye alınmayacaktır.
    3. Giriş sınavına katılacak adayların listesi Başkanlık (www.yek.gov.tr) internet sitesinde ilan edilecektir. En son adayın aldığı puanla aynı puana sahip adaylar da giriş sınavına çağrılacaktır. Elektronik posta veya faks yoluyla gönderilen giriş sınavı başvuru belgeleri kabul edilmeyecektir.
    4. Sınava katılma hakkını elde edemeyen başvuru sahiplerine herhangi bir bildirimde bulunulmayacaktır.

Başvuruların Değerlendirilmesi

    1. Başvurular tamamlandıktan sonra adaylar, başvurdukları pozisyon için aranan 2018 yılı KPSS (B) grubu KPSSP3, puan türleri esas alınarak en yüksek puana sahip adaydan başlanarak puan sıralamasına tabi tutulacak olup, ilan edilen pozisyon sayısının 4 (dört) katı kadar aday, giriş Sınavına katılmaya hak kazanacaktır. Giriş Sınavına katılmaya hak kazanan adaylara ait listeler Başkanlığımızın (www.yek.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.
    2. Başvuran adaylardan en son adayın aldığı puan ile aynı puana sahip adaylar da giriş Sınavına katılmaya hak kazanacaktır.
    3. Giriş Sınavına çağırılacak adaylara ait listeler ile sınav günü, saati ve yeri Başkanlığımızın (www.yek.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek ayrıca duyurulacaktır. Resmi internet sitesi üzerinden yapılan ilanlar tebligat hükmünde olup ilgili adaylara ayrıca yazı ile bildirimde bulunulmayacaktır.
    4. Adayların, sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı ehliyet veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde de bulunamayacaklardır.

Giriş Sınavı Şekli ve Konuları

    1. Mesleki uygulama sınavına girmeye hak kazanan adaylar, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı (Süleymaniye Mahallesi Kanuni Medresesi Sokak No:1 Fatih/ İstanbul ) adresinde mesleki uygulama tabi tutulacaklardır.
    2. Mesleki Uygulama Sınavında adaylar, Sınav Komisyonu üyeleri tarafından;
      • Yöntem ve teknik
      • Belgeleme, tespit ve tanımlama
      • Uygulama ve yaklaşım
      konularından olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.
    3. Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların giriş sınav puanı tespit edilir.
    4. Mesleki uygulama sınavına katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Giriş Sınav Sonuçlarının Değerlendirilmesi

    1. Mesleki uygulama sınavında başarılı sayılabilmek için en az (70) puan almak gerekir. Başarı sıralaması, sıralama itibarıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere belirlenir. Giriş sınavı başarı puanı aynı olan adaylar, KPSS (B) grubu puan türüne göre, KPSSP3 puanı yüksek olan adaya öncelik verilerek ilan edilecektir. Sınav başarı puanı üstünlüğü esasına göre sıralama yapılmak suretiyle, ilan edilen pozisyon sayısı kadar asil aday ve asil aday sayısı kadar da yedek aday belirlenecektir. Sınav sonucu ilan tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süreyle geçerlidir. Adayların bu sınava ilişkin hakları bu süreyle sınırlı olup, daha sonraki sınavlar için müktesep hak veya herhangi bir öncelik teşkil etmeyecektir.
    2. Başarı puan sıralamasına göre oluşturulan giriş sınavı başarı listeleri Başkanlığımızca belirlenecek tarihte (www.yek.gov.tr) internet sitesinde ilan edilerek duyurulacaktır.
    3. Giriş sınavından en az (70) puan almış olmak, giriş sınav sonuçlarına göre asil ve yedek aday sıralamasına giremeyen adaylar için herhangi bir hak teşkil etmeyecektir.
    4. Sınav sonucuna, sonucun ilan edilmesinden itibaren 3 (üç) gün içinde Başkanlığımıza yazılı olarak itiraz edilebilir. İtirazlar, itiraz süresinin bitiminden itibaren 15 (on beş) gün içerisinde Sınav Komisyonunca incelenerek karara bağlanır ve sonucu adaya yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirilir.

Atama ve Sözleşme İmzalama İş ve İşlemleri

    1. Sınavı kazanan adayların atama ve sözleşme imzalama iş ve işlemleri, Başkanlığımızca yapılacaktır.
    2. Adayların atama belgeleri kontrol edildikten sonra durumu uygun olan adayların atama ve sözleşme imzalama iş ve işlemleri gerçekleştirilecektir.
    3. Geçerli bir mazereti olmadığı halde atama belgelerini teslim etmeyenler ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanlar göreve başlatılmayacaktır. Bu adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacaktır.

Yedek Adayların Atanması

Sınav sonuçlarının ilan tarihinden itibaren 1 (bir) yıl içinde herhangi bir nedenle boşalan pozisyonlara, başarı puan sıralamasına göre belirlenen yedek adaylar arasından atama yapılarak sözleşme imzalanabilecektir.

Diğer Hususlar

    1. Gerçeğe aykırı beyanda bulunan adaylar ile giriş sınav şartlarından bir veya birkaçını taşımadığı sonradan anlaşılan adaylar giriş sınavını kazanmış olsalar dahi sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, ataması yapılmış olanların ise atamaları ve sözleşmeleri iptal edilecektir. Ayrıca bu adaylar hakkında, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun ilgili hükümleri uygulanmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.
    2. İlan metninde belirtilmeyen hususlar hakkında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacaktır.

Başvuru Adresi ve İletişim Bilgileri

  • Türkiye Yazma Eserler Kurumu Personel ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı
  • Süleymaniye Mah. Kanuni Medresesi Sokak No:1 Fatih / İstanbul (Süleymaniye Cami Karşısı)
  • Telefon: 0212 514 46 35
Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonları ile ilanları paylaşabilirsiniz. Görüş, öneri ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar