İSMEK 2020 kayıtları başlıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK 2020 eğitim dönemi ön kayıtları başlıyor. Detaylar kariyeristanbul.net'te!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK'in 2020 eğitim dönemi ön kayıtları başlıyor. Her yıl yüz binlerce kişiye ücretsiz eğitim veren İSMEK'in kurslarına katılmak için bu fırsatı kaçırmayın. Türkiye'nin en büyük halk üniversitesi haline dönüşen İSMEK'in ücretsiz sertifikalı eğitim programlarına katılarak kariyerinize ve kişisel gelişiminize katkı sağlayabilir, iş garantili kurslarıyla iş sahibi olabilirsiniz. İSMEK'e nasıl kayıt olunur? Kimler İSMEK'e ön kayıt yaptırabilir? 2020 eğitim döneminde hangi kurslar açılıyor? Detaylar kariyeristanbul.net'te!

İSMEK 2020 Kayıtları Ne Zaman Başlıyor?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi İSMEK, 2020 eğitim dönemine başlıyor. 300'den fazla branşta 800'e yakın programda eğitim veren İSMEK kurslarına katılabilmek için öncelikle ön kayıt yaptırmanız gerekiyor. 13 Ocak'ta başlayacak olan İSMEK 2020 kayıtları 25 Ocak'ta sona erecek. İSMEK kurslarına ismek.ist adresinden online kayıt olabilirsiniz. Daha önce İSMEK'e kayıt olmadıysanız hemen kayıt olmanızı tavsiye ederiz. Çünkü ön kayıtlar açılır açılmaz birçok programda kontenjanlar dolmaktadır. İSMEK kayıt olmak için aşağıdaki adımları takip ediniz.

İSMEK'e Nasıl Kayıt Olunur?

İSMEK e kayıt olmak çok basittir. Sadece 1-2 dakikada İSMEK kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Aşağıda 3 adımda İSMEK online kayıt işlemlerini sizler için anlattık.

    1. İlk olarak ismek.ist web sitesine giriş yapıyoruz. Ana sayfada üst menüde yer alan KAYIT OL butonuna tıklıyoruz.
    2. Açılan İSMEK Öğrenci Giriş Ekranı'nda T.C. Kimlik ve Doğum Tarihi bilgilerimizi yazıp, GİRİŞ butonuna tıklıyoruz.
    3. Karşınıza Öğrenci Ön Kayıt Formu geliyor. Burada iletişim ve kişisel bilgilerinizi eksiksiz doldurduktan sonra GÜNCELLE ve KURS SEÇ butonuna tıklıyoruz. Böylece İSMEK kayıt işlemimiz tamamlanıyor. Artık İSMEK kurslarına başvuru yapabilirsiniz.

İSMEK'e Kimler Başvuru Yapabilir?

İstanbul'da 200'den fazla merkezde 800'e yakın programda eğitimler veren İSMEK kursları tüm İstanbulluların başvurusuna açıktır. Kurs başvuru şartları her kurs başvurusunda belirtilmekle beraber özellikle mesleki uzmanlık gerektiren eğitimler, 16-45 yaş arasındaki kursiyerlere açıktır. Bazı kurslara başvurular sınav yapılarak belirlenir. Ayrıca bazı kurslar için mezuniyet şartı aranabilir. İSMEK e online başvuru yapabilmek için herhangi bir belgeye ihtiyacınız yoktur. ismek.ıst adresinden online kayıt olup, kurs başvurunuzu gerçekleştirdikten sonra eğer kurs başvurunuz kabul edilirse herhangi bir İSMEK merkezine gidip kimlik fotokopinizi bırakmanız yeterlidir. Spor branşlarında eğitim almak istiyorsanız ayrıca sağlık raporu getirmeniz de istenir.

İSMEK Kurslarına Nasıl Başvuru Yapılır?

İSMEK kayıt işleminizi tamamladıktan sonra dilediğiniz program ve eğitime başvuru yapabilirsiniz. Bu işlemi yapmak da kayıt işleminde olduğu gibi çok basittir. Aşağıda adım adım anlattığımız İSMEK kurs başvuru işlemlerini incelemenizi öneririz.

    1. İlk olarak kursiyer.ismek.ist web sitesine T.C. kimlik no ve doğum tarihimizi yazarak giriş yapıyoruz.
    2. Sayfanın solundaki Program Tercihi bölümünden program ve ilçe tercihinizi belirterek filtreleme yapın.
    3. Filtreleme işlemini yaptıktan sonra sağ tarafta aktif İSMEK programları listelenir. Katılmak istediğiniz programı, İSMEK kurs SEÇ butonuna tıklayarak seçin.
    4. Açılan pencerede Tercih Nedeni'nizi işaretleyin ve ileri seçeneğine tıklayın.
    5. Karşınıza seçim yaptığınız eğitim merkezi, kurs tarihleri ve program ismi bilgileri geliyor. Kontrol edip KAYIT OL butonuna tıklayın.
    6. Tebrikler İSMEK kurs ön kayıt işlemini başarıyla gerçekleştirdiniz. İSMEK kurs başvurunuzu 'Eğitimlerim' sekmesinden takip edebilirsiniz.

İSMEK Asil Yedek Başvuru Nedir?

İSMEK kursları için açılan kontenjan sayısı ve o kursa yapılan başvuru sayısı tercih işlemi sırasında belirtilmektedir. Eğer bir kurs için 10 kontenjan açıldıysa 20 kursiyer başvurusu alınır. Başvuru yapanların ilk 10'u asil, diğer 10'u yedek olarak kabul edilir. Eğer asil listeden başvuru yapmayanlar olursa sırayla yedek listeden kursiyerler kayıt işlemi için davet edilir. Bu yüzden gitmek istediğiniz programlar varsa, ön kayıt açılır açılmak kayıt işleminizi yapmanızı tavsiye ederiz.

İSMEK Başvuru Nasıl İptal Edilir?

Eğer çeşitli sebeplerle kayıt olduğunuz İSMEK kursuna katılamayacaksanız ya da kurs tarihlerinde devamlılık sorunu yaşayacaksanız başkalarının da başvurusunu engellemek için İSMEK başvuru iptali yapmanız faydalı olur. Bunun için kariyer.ismek.ist adresinde 'Eğitimlerim' sekmesinde başvurduğunuz programın yanındaki 'Sil' butonuna tıklayarak İSMEK başvuru iptali yapabilirsiniz.

İSMEK Devamsızlık Kaç Gün?

İSMEK kursları ücretsiz olmakla beraber, devamlılık konusunda kurumun tutumu nettir. Eğer devamsızlık yaparsanız kurs sonunda sertifika alamazsınız. İSMEK kurslarında devamsızlık hakkınız toplam ders sayısının 1/5'ini geçmemelidir.

İSMEK Kursları Ne Kadar Sürüyor?

İSMEK programları 3,5 aydan 10 aya kadar devam eder. Her kurs için eğitim saatini kayıt olduğunuz ekranda görebilirsiniz.

İSMEK Kimlere Sertifika Veriyor?

Programın kredisini dolduran öğrencilere M.E.B. onaylı İSMEK Kurs Bitirme Sertifikası, derslere devam eden ancak yeterli başarı gösteremeyen öğrencilere ise Kurs Katılım Belgesi verilmektedir. İSMEK M.E.B onaylı kurs bitirme belgelerinin tüm Türkiye'de geçerli olduğunu unutmayın. Bazı programlarda uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalar da verilmektedir.

Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonları ile ilanları paylaşabilirsiniz. Görüş, öneri ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar