TCDD İstanbul'da 16 işçi alacak

TCDD İstanbul'da makinist, elektrikçi, tesviyeci alımı yapacak. TCDD İstanbul iş ilanları kariyeristanbul.net'te!

TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, İstanbul'da 4 farklı pozisyon için 16 daimi işçi alımı yapacak. Sürekli kamu işçisi statüsünde yayınlanan ilana göre, tren makinisti, tesviyeci, elektrikçi, vagon imal ve tamir işçisi, alımı yapılacak. TCDD personel alımı ilanlarına başvuru nasıl yapılır? Pozisyonlar için istenen KPSS şartı nedir? Başvuru tarihi ne zaman sona eriyor? Adaylarda aranan nitelikler neler? TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü sürekli işçi alımı ilanı detayları kariyeristanbul.net'te!

TCDD İş İlanı Detayları

TCDD, Türkiye genelinde 263 sürekli işçi alımı yapacak. Devlet Personel Başkanlığı (DPB) tarafından 26 Aralık 2019 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre İstanbul'da 16 daimi işçi alınacak. İlana başvuracak adayların kamu haklarından mahrum olmaması ve 18 yaşını doldurmuş olması gerekirken, adaylar 28 Kasım 2018 tarihinde açıklanan KPSS puanları ile başvurularını gerçekleştirecekler. Önlisans ya da lisans mezunu KPSS'den en az 60 puan almış adayların başvuruları kabul edilecektir. Başvurular 30 Aralık 2019 tarihinde sona ererken, başvurusu kabul edilen adaylar sözlü sınava alınacaklar. Detaylı bilgi için Genel Hususlar ve Özel Hususlar bölümlerini inceleyin.

Yaşadığın şehrin iş ilanını uzakta arama.. İstanbul iş ilanları için doğru adres kariyeristanbul.net! Kamu İlanları, İşkur İlanları, Banka İlanları, Belediye İlanları, Özel Sektör İlanları ve daha fazlası Kariyer İstanbul'da!

TCDD İstanbul Kadro ve Personel Listesi

TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan daimi işçi alımı ilanlarında İstanbul için belirtilen pozisyonlar ve alınacak personel sayısını aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz:

Mobil sitede tablonun tamamını görüntüleyebilmek için telefonunuzu yan döndürün! Her pozisyona ait ilan başvuru sayfasına gitmek için Pozisyon Adı'na tıklayın.
TCDD İstanbul Daimi İşçi Alımı Listesi
Pozisyon Adet Nitelikler
Tren Makinisti 10 Raylı Sistemler Makinistlik, Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine Teknolojisi, Elektrik Teknolojisi, Otomotiv Teknolojisi, Makine önlisans programlarından mezun, KPSS93'ten en az 60 puan almış adaylar.
Elektrikçi 1 Elektrik önlisans programlarından mezun, KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış adaylar.
Elektrikçi 1 Elektrik önlisans programlarından mezun, KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış adaylar.
Tesviyeci (Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçiliği) 1 Makine önlisans programlarından mezun, KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış adaylar.
Tesviyeci (Tezgah Makine ve Talaşlı İmalat İşçiliği) 1 Makine önlisans programlarından mezun, KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış adaylar.
Vagon İmal ve Tamir İşçisi 2 Makine, Elektrik, Elektronik Teknolojisi, Raylı Sistemler Makine, Raylı Sistemler Elektrik Elektronik, İklimlendirme ve Soğutma Teknolojisi, Mekatronik önlisans programlarından mezun, KPSS93 puan türünden en az 60 puan almış adaylar.

Başvuru için geriye kalan süre

İşkur İş İlanlarına Nasıl Başvurulur?

    1. Yukarıda tabloda yer alan POZİSYON ADI'na tıklayın.
    2. İŞKUR e-şube ilan sayfasına yönlendirileceksiniz.
    3. İş ilanına başvurmak için e-Devlet İle Giriş butonuna tıklayın.
    4. Açılan pencerede T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizi yazıp SİSTEME GİRİŞ YAP butonuna tıklayın.
    5. Giriş yaptıktan sonra ilanın altındaki BAŞVUR butonuna tıklayın.
    6. Tebrikler! İŞKUR üzerinden iş başvurunuzu gerçekleştirdiniz.
Bu ilan Devlet Personel Başkanlığı tarafından yayınlanmıştır. İş başvuruları İŞKUR üzerinden yapılacaktır. TCDD tarafından yayınlanan ilanlardan sadece birine başvuru yapabilirsiniz. Diğer başvurularınız değerlendirilmeyecektir.
İŞKUR e-Şube'de daha önce kayıt oluşturmadıysanız, resimli anlatım için İŞKUR İş Arayan Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı inceleyin.

TCDD İş İlanı Şartnamesi Nedir?

  • TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan iş ilanına başvurmadan önce aşağıdaki Genel Hususlar ve Özel Hususlar bölümlerini incelemenizi öneririz.

Genel Hususlar

    1. Talep şartlarına durumu uyan adaylar, ilanın yayınlandığı tarihten itibaren 5 gün içinde İŞKUR il müdürlüklerinden/hizmet merkezlerinden, hizmet noktalarından veya https://esube.iskur.gov.tr internet adresi üzerinden İş Arayan” linkine TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak başvuru yapabileceklerdir. Son müracaat tarihi tatil gününe rastladığında başvurular takip eden ilk iş günü sonuna kadar uzatılacaktır.
    2. Müracaat tarihleri çakışan, aynı kamu kurum ve kuruluşunun birden fazla işgücü talebine durumu uyan iş arayanın tercihi doğrultusunda sadece bir talebe müracaatı kabul edilecektir.
    3. Önlisans ve lisans eğitim düzeyindeki işçi taleplerine, durumu talep şartlarına uyan ve talebin yayımlandığı anda geçerli olan ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların müracaatları kabul edilecektir. Aynı eğitim düzeylerindeki engelli, eski hükümlü ve/veya terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralanan işçi taleplerine başvurularda ise bir puan barajı aranmayacak olup bu kişilerin EKPSS/KPSS’ye girmiş olmaları yeterlidir. Ancak, kariyer meslek taleplerine başvuru yapacak engellilerden ilgili KPSS puan türünden en az 60 puan almış olan adayların müracaatları kabul edilecektir.
    4. EKPSS’ye tabi engelli işçi taleplerine başvuru yapacak adaylar, hangi yılın puanını kullanarak başvuru yapacaklarını başvuru esnasında işaretleyerek seçeceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra değişiklik talepleri kabul edilmeyecektir.
    5. Taleplere başvuru yapacak öncelikli adaylar, başvuru yapacakları listeyi başvuru esnasında işaretleyerek seçeceklerdir. Başvuru süresi bittikten sonra liste değişikliği talepleri kabul edilmeyecektir.
    6. KPSS/EKPSS’ye tabi işçi taleplerine müracaat eden iş arayanların puan üstünlüğüne ve öncelikli adayların ise en eski tarihli belgelerden başlanmak suretiyle öncelik belge tarihlerine göre açık iş sayısının dört katını, kariyer mesleklerde ise açık iş sayısının beş katını geçmeyecek şekilde oluşturulan nihai listeler sınav yapılmak üzere talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir.
    7. Kuraya tabi taleplere başvuru yapan iş arayanların ve önceliklilerin tamamı kura çekimi için talep sahibi kamu kurum ve kuruluşuna gönderilecektir.
    8. İşe alınacak işçilerin sadece noter kurasıyla belirleneceği kuraya tabi işgücü taleplerinde, öncelikliler de dahil olmak üzere talep şartlarına uygun tüm başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı kadar asıl ve ihtiyaç duyulacak sayıda yedek aday doğrudan kura sonucu belirlenecektir.
    9. Taleplere başvuru yaparak listelere giren adaylar aranan koşulları taşıyıp taşımadıklarına ilişkin olarak; eğitim durumu, tecrübe, öncelik durumu, mesleki belge, yabancı dil şartı vb. belgelerini talebi veren kamu kurum ve kuruluşuna ibraz edeceklerdir. Belge teslim tarihi ve yeri, işgücü ilanında ya da kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinden adaylara duyurulacaktır. Durumlarını belgeleyemeyenler veya yanlış beyanda bulunanlar listelerden çıkarılacak olup yerlerine sıralamada yer alan diğer kişiler dahil edilebilecektir.
    10. Sınav gün, saat ve yeri ile sınava katılmaya hak kazanan adaylar, işçi alımını yapacak kamu kurum ve kuruluşunun internet sitesinde duyurulacaktır. Bu duyuru, tebliğ mahiyetinde kabul edilecek, adayların adresine posta yolu ile ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
    11. Öncelik hakkına sahip olanlardan, başvuruda bulundukları sürekli veya geçici işgücü talebine işverence davet edildikleri hâlde mücbir sebepler dışında icabet etmeyen, sınava katılmayan, işi reddeden veya kamuda sürekli işçi statüsünde işe yerleşenlerin öncelik hakkı ortadan kalkacaktır.
    12. Kamu kurum ve kuruluşlarının işçi taleplerine yapılan başvurularda kişilerin Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde kayıtlı olan birinci yerleşim yeri adresi dikkate alınacaktır.İlçe, il veya bölge düzeyinde yayımlanan işçi taleplerinin başvuru süresi içerisinde ikametini talebin karşılanacağı yere taşıyan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.İkamet değişikliği ile ilgili olarak, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminden yapılan sorgulamada Nüfus Müdürlüğünde işlemin yapıldığı tescil tarihi esas alınacaktır.İkametini talebinin karşılanacağı yer içerisinde değiştiren adayların Nüfus Müdürlüklerinden alacakları Adres Bilgileri Raporunu başvuru süresi içerisinde Kurum ünitesine ibraz etmeleri halinde ilgili işgücü talebine başvurusu yapılır.
    13. Gerçeğe aykırı belge verenlerin ya da beyanda bulunanların başvurusunun geçersiz hale getirilmesi ve işe alınması işleminin iptaline ilişkin İŞKUR ile talep sahibi kamu kurum ve kuruluşlarının yasal işlem yapma hakları saklıdır.
Dikkat! Başvurusu kabul edilen adaylara yazılı tebligat yapılmayacaktır!

Özel Hususlar

    1. Adaylar, İŞKUR’da ilan edilen işgücü taleplerimizden sadece birine müracaat edebilecektir. Adayların ilanlara müracaat etmeden önce İşkur kayıtlarındaki adres, telefon ve mail adreslerini güncellemeleri gerekmektedir.
    2. İŞKUR’da ilan edilen işgücü talebimizde belirtilen son başvuru tarihi itibarıyla adayların belirtilen okul bölümlerinden mezun olmaları gerekmektedir.
    3. İŞKUR’da bildirilen NİHAİ LİSTEDE YER ALACAK ADAYLAR, sözlü sınava katılmak için aşağıda belirtilen belgelerin fotokopileri ile TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü web sitesinde (www.tcddtasimacilik.gov.tr.) yayınlanacak 1’er adet resimli İş Talep Bilgi Formunu ve Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Formunu eksiksiz olarak doldurarak tcddtasimacilik.gov.tr adresinde belirtilecek tarihe kadar, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı İşçi İstihdam ve İş Mevzuatı Şubesi Oda No:2050 Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresine şahsen veya postayla teslim edeceklerdir. Belgelerini teslim etmeyen adaylar sözlü sınava alınmayacaktır.
    4. İŞKUR’da bildirilen nihai listede yer alacak adayların evrak teslimi neticesinde sınava girip giremeyecekleri evrak teslim süresinin bitiminden sonra açıklanacaktır. Eksik veya uygun olmayan evrakla başvuran adayların evrakları kesinlikle kabul edilmeyecektir.
    5. Sözlü sınavı TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Daire Başkanlığı Anafartalar Mah. Hipodrom Cad. No:3 Altındağ/ANKARA adresinde yapılacaktır. Sınava ilişkin detaylar evrak teslimi sonrası internet sitemizden duyurulacaktır. (www.tcddtasimacilik.gov.tr)
    6. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü işyerlerine görev alacak işçiler 4857 sayılı İş Kanununa tabii olarak görev yapacaktır.
    7. İşe başlatılan işçilerin deneme süresi 4 aydır.
    8. TCDD Taşımacılık AŞ’de işe başlayan adaylar, en az 5 yıl boyunca nakil isteğinde bulunamayacaktır.
    9. Yapılacak sözü sınav sonucunda başarılı olan adaylardan tam teşekküllü Devlet Hastaneleri veya Resmi üniversite hastanelerinden sağlık kurul raporu istenecektir.
    10. 7 yıl içerisinde isteği ile işten ayrılan veya 4857 sayılı iş kanununun 25. maddesinin 2. fıkrasına göre sözleşmesi feshedilenlerden, TCDD Taşımacılık AŞ tarafından verilen eğitim, kurs ve staj programları süresince aldığı ücretler ve bu sürelerde yapılan eğitim kurs ve staj giderlerinin ½ ’ü oranında tazminat talep edilir.
    11. İşe başladıktan sonra 2 yıl içerisinde, sağlık durumu atandığı unvanda işçi olarak çalışmaya elverişli olmadığı sağlık kurulu raporu ile belirlenenlerin sözleşmelerini feshetmeye veya sanatsız işçi kadrolarına atamaya TCDD Taşımacılık AŞ yetkilidir.
Sözlü sınava ilişkin detaylar evrak teslimi sonrası www.tcddtasimacilik.gov.tr internet sitesinden duyurulacaktır.

Adaylardan İstenen Belgeler

    1. Başvuru formu
    2. Öğrenim belgesi
    3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
    4. TC Kimlik numarasının yazılı olduğu adli sicil kaydı, (Cumhuriyet Savcılığından veya e-devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr. adresinden alınacak, adli sicil kaydı bulunanların adli sicil kaydı ile ilgili mahkeme kararı istenecektir.)
    5. Askerlik durum belgesi (terhis, tecil veya muaf olduğunu belirtir)
    6. KPSS Sonuç Belgesi (28.11.2018 açıklama tarihli)
    7. İş Talep Bilgi Formu (Fotoğraflı)
    8. Tren makinisti pozisyonu için ayrıca Mesleki Yeterlilik Belgesi (11UY0035-4) istenmektedir!
Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonları ile ilanları paylaşabilirsiniz. Görüş, öneri ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar