KPSS 2019/8'den İstanbul'a kadro çıkmadı

ÖSYM KPSS 2019/8 tercihleri başladı. İstanbul'da hangi kurumlar, hangi kadrolara personel alımı yapacak? Detaylar kariyeristanbul.net'te!

ÖSYM KPSS-2019/8 tercih kılavuzu 18 Aralık'ta yayınlandı. Yayımlanan kılavuz ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 45 personel alımı yapılacak. ÖSYM 2019/8 tercih kılavuzu ile 20 farklı şehirden kadrolar başvuru için duyurulurken, İstanbul'a kadro çıkmadı. Ancak İstanbul dışındaki şehirlerde duyurulan kadrolara başvuru yapabilirsiniz. KPSS 2019/8 tercih kılavuzu ve başvuru şartları hakkında detaylar kariyeristanbul.net'te!

KPSS 2019/8 Tercih Kılavuzu

ÖSYM, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yapılacak kamu personeli alımları ile ilgili KPSS 2019/8 Tercih Kılavuzu'nu 18 Aralık'ta açıkladı. 2019/8 tercih kılavuzu ile lisans mezunları için sözleşmeli pozisyonlar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden duyuruldu. Buna göre Türkiye genelinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na 45 sözleşmeli pozisyon için başvuru kabul edilecek.

KPSS 2019/8 Tercihleri Nasıl Yapılır?

KPSS-2019/8 Tercih Kılavuzu'na göre adaylar ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 25 Aralık saat 23.59'a kadar tercihlerini yapabilirler. ÖSYM'nin tercih sayfasına giren adaylar T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanarak tercihlerini yapabilirler. Tercihlerinizi yapmadan önce KPSS-2019/8 Tercih Kılavuzu'nu dikkatlice incelemenizi öneririz. KPSS 2019/8 Tercih Kılavuzuna bağlantıdan ulaşabilirsiniz.

KPSS 2019/8 Tercih Ücreti Hangi Bankaya Yatırılacak?

KPSS-2019/8 tercih ücreti 20 TL olarak açıklandı. ÖSYM'nin sayfasından tercihinizi yaptıktan sonra tercih ücretini yatırmamanız durumunda tercihlerini geçerli sayılmıyor. Bunun için ÖSYM'nin açıkladığı aşağıdaki bankalara tercih ücretinizi yatırmayı unutmayın.
  • Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı;
  • Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler;
  • ING Bank’ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Vakıf Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC’den başvuracak adaylar hariç);
  • Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.);
KPSS 2019/8 tercih ücretini ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi'nden kredi kartı ya da banka kartı ile de yapabilirsiniz.

KPSS 2019/8 Lisans Mezunları Kadroları

KPSS-2019/8 Tercih Kılavuzu'nda İstanbul için herhangi bir kadro duyurulmadı. Ancak 20 farklı şehirde mühendis, şehir plancısı, mimarlar için açılmış 45 pozisyona başvurunuzu yapabilirsiniz. KPSS-2019/8 lisans mezunları için yayınlanan kadroları incelemek için bağlantıya tıklayın.

KPSS-2019/8 Tercihini Kimler Yapabilecek?

  • KPSS 2019/8 tercih kılavuzunda yer alan kadrolara başvuracak adayların, 22 Temmuz 2018 tarihinde yapılan 2018-KPSS Lisans sınavına girmiş ve yeterli puanı almış olamaları gerekiyor. Buna göre yerleştirme işlemlerinde lisans mezunları KPSSP3 puanlarına göre tercih yapacaklar.
Unutmayın başvurular 25 Aralık 2019 saat 23.59'da sona erecek!

KPSS 2019/8 Başvuru Genel Şartları Neler?

    1. İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesindeki, aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1 (*), 4, 5, 6 ve 7 inci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.
    2. Başvurma genel ve özel şartlarına ve yerleştirildiği pozisyonun niteliklerine sahip olmayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde getirmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

KPSS 2019/8 Yerleştirme Nasıl Yapılacak?

KPSS-2019/8 tercih kılavuzunda duyurulan kadro ve pozisyonlar için yerleştirme işlemi ÖSYM tarafından yapılacaktır. Adaylar, puanları ve tercih sıralarına bakılarak yerleştirilecekler. Yerleştirme işleminde adayların puanlarının aynı olması durumunda, önce mezuniyet tarihi daha önce olana öncelik sağlanacak, bunun da aynı olması durumunda yaşı daha büyük olana öncelik verilecektir.

KPSS 2019/8 Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Yerleştirme sonuçları ile ilgili ÖSYM tarafından adaylara herhangi bir belge gönderilmeyecektir. Adaylar yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin sayfasından öğrenebilecekler. Bir kadroya yerleştirilen adaylar, atanmak üzere doğrudan ilgili kuruma giderek başvurularını gerçekleştirecek, istenen evrak listesi de kurum tarafından bildirilecektir.

kariyeristanbul.net olarak KPSS 2019/8 tercihi yapacak tüm adaylara başarılar dileriz.
Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonları ile ilanları paylaşabilirsiniz. Görüş, öneri ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar