Koru Güvenlik 5 personel alımı yapacak

İşkur İstanbul özel güvenlik personeli alımı iş ilanları ve ögg iş ilanları hakkında tüm detaylar kariyeristanbul.net'te!

Türkiye İş Kurumu İstanbul Bayrampaşa Hizmet Merkezi tarafından yayınlanan Özel Güvenlik Görevlisi iş ilanına göre Bayrampaşa ve Rami'deki projeler için 5 ÖGG alımı yapılacak. Güvenlik Görevlisi iş ilanında aranan nitelikler neler? Kimler bu ilana başvurabilir?

Özel Güvenlik Görevlisi İş İlanı Detayları

İŞKUR internet sitesinde 14 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan ilana göre Esenler'de faaliyet gösteren Koru Güvenlik A.Ş. firması Bayrampaşa ve Rami'de bulunan projeleri için güvenlik personelleri arıyor. 1999 yılından beri güvenlik sektöründe hizmet veren firmada açık bulunan pozisyonlar için 5 güvenlik personeli istihdam edilecek. İlan Özel Güvenlik Kimlik Kartı'na sahip erkek adayların başvurusuna açık olmakla beraber diğer detaylar için aşağıdaki Genel Nitelikler ve İş Tanımı bölümlerini inceleyiniz.

Genel Nitelikler

  • 5188 Sayılı Yasa gereği Özel Güvenlik Kimlik Kartı’na sahip,
  • Saha kadrosunda çalışabilecek fiziksel yeterliliklere sahip,
  • Esnek çalışma sistemine uyum sağlayabilecek,
  • Vardiya düzeninde çalışma engeli olmayan,
  • Sektörde çalışma ve kariyer yapma istekliliğine sahip,
  • Kişisel hijyen ve imajına dikkat eden,
  • Müşteri odaklı, etkin iletişim becerilerine sahip ve takım çalışmasına yatkın,
  • Diksiyonu düzgün,
  • Dürüst, Dikkatli ve Yardımsever.

İş Tanımı

  • Bayrampaşa ve Rami'de bulunan projelerimiz için Özel Güvenlik Kimlik Kartı bulunan, bay elemanlar alınacaktır.
Yaşadığın şehrin iş ilanını uzakta arama.. İstanbul iş ilanları için doğru adres kariyeristanbul.net! Kamu İlanları, İşkur İlanları, Banka İlanları, Belediye İlanları, Özel Sektör İlanları ve daha fazlası Kariyer İstanbul'da!

Aday Kriterleri ve Pozisyon Bilgileri

En az ilköğretim mezunu erkek adayların başvurusuna açık olan ÖGG iş ilanına başvurmadan önce aşağıda yer alan Aday Kriterleri ve Pozisyon Bilgileri'ni detaylı olarak incelemenizi öneririz. kariyeristanbul.net her zaman kendi iş tecrübelerinize ve özgeçmişinize uygun iş ilanlarına başvurmanızı öneririz. İlana başvurmak için aşağıdaki BU İLANA BAŞVUR butonuna tıklayın.

Aday Kriterleri
Tecrübe : Tecrübeli (En Az 1 Yıl)
Askerlik Durumu : Yapıldı, Tecilli ya da Muaf
Eğitim Seviyesi : İlköğretim(Mezun)
Belge/Sertifika : Özel Güvenlik Kimlik Kartı

Pozisyon Bilgileri
Şirket/Kurum : Koru Güvenlik A.Ş
Kategori İŞKUR İş İlanları
Sektör Güvenlik SektörüHizmet Sektörü
Pozisyon Güvenlik Görevlisi İş İlanları
Çalışma Şekli : Tam Zamanlı/Sürekli
Personel Sayısı : 5
Pozisyon Seviyesi : Eleman
Özel İstihdam Türü : Erkek Adaylar
Yaş : 18-55 Yaş Arası Adaylar
Çalışma Yeri : Fevzi Çakmak Mah. İstanbul Cad. No:1 K:4 Esenler / İstanbul
İkamet Tercihi : İstanbul Avrupa Yakası (Tüm İlçeler), İstanbul Anadolu Yakası (Tüm İlçeler)
Yayınlanma Tarihi : 14 Kasım 2019
Son Başvuru Tarihi : 13 Aralık 2019
Maaş : Belirtilmedi
İŞKUR İlan No : 00005259608
Başvuru için geriye kalan süre

İşkur İş İlanlarına Nasıl Başvurulur

    1. Yukarıdaki BU İLANA BAŞVUR butonuna tıklayın.
    2. İş ilanına başvurmak için ilanın üstündeki GİRİŞ ekranından e-Devlet İle Giriş butonuna tıklayın.
    3. Açılan pencerede T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifrenizi yazıp SİSTEME GİRİŞ YAP butonuna tıklayın.
    4. Giriş yaptıktan sonra ilanın altındaki BAŞVUR butonuna tıklayın.
    5. Tebrikler! İŞKUR üzerinden iş başvurunuzu gerçekleştirdiniz.
Eğer ilanda belirtilmişse BAŞVUR butonuna tıkladıktan sonra firma yetkilisi ile iletişime geçiniz.
İŞKUR e-Şube'de daha önce kayıt oluşturmadıysanız, resimli anlatım için İŞKUR İş Arayan Kayıt İşlemi Nasıl Yapılır? başlıklı yazımızı inceleyin.

Özel Güvenlik Personeli İle İlgili Önemli Notlar

Şehirler büyüdükçe ve nüfus arttıkça insanların ve kurumların güvenlik ihtiyacı da artmaktadır. Dolayısıyla özel güvenlik görevlisine ihtiyaç her geçen gün artmaktadır. Peki kimler özel güvenlik personeli olabilir? ÖGG yetki ve görevleri nelerdir? Herkes özel güvenlik görevlisi olabilir mi? ÖGG maaşları ne kadar? Özel Güvenlik Görevlisi pozisyonuyla ilgili tüm detaylar yazımızın devamında..

Özel Güvenlik Görevlisi Nedir?

  • Kişileri, kurumları, yapıları ya da değerli varlıkları koruma işi yapan, asayişe destek olan ve mal güvenliğini sağlayan kişilere güvenlik görevlisi denir.

Özel Güvenlik Görevlisi Yetki ve Görevleri Nelerdir?

Özel Güvenlik Görevlilerinin yetkileri 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ile belirlenmiştir. Buna göre, ÖGG yetki ve görevleri şunlardır:

    1. Koruma ve güvenliğini sağladıkları alanlara girmek isteyenleri duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
    2. Toplantı, konser, spor müsabakası, sahne gösterileri ve benzeri etkinlikler ile cenaze ve düğün törenlerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerin üstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenlik sistemlerinden geçirme.
    3. Ceza Muhakemesi Kanununun 90 ıncı maddesine göre yakalama.
    4. Görev alanında, haklarında yakalama emri veya mahkûmiyet kararı bulunan kişileri yakalama ve arama.
    5. Yangın, deprem gibi tabiî afet durumlarında veimdat istenmesi halinde görev alanındaki işyeri ve konutlara girme.
    6. Hava meydanı, liman, gar, istasyon ve terminal gibi toplu ulaşım tesislerinde kimlik sorma, duyarlı kapıdan geçirme, bu kişilerinüstlerini dedektörle arama, eşyaları X-ray cihazından veya benzeri güvenliksistemlerinden geçirme.
    7. Genel kolluk kuvvetlerine derhal bildirmek şartıyla, aramalar sırasında suç teşkil eden veya delil olabilecek ya da suçteşkil etmemekle birlikte tehlike doğurabilecek eşyayı emanete alma.
    8. Terk edilmiş ve bulunmuş eşyayı emanete alma.
    9. Kişinin vücudu veya sağlığı bakımından mevcut birtehlikeden korunması amacıyla yakalama.
    10. Olay yerini ve delilleri koruma, bu amaçla Ceza Muhakemesi Kanununun 168 inci maddesine göre yakalama.
    11. Türk Medeni Kanununun 981 inci maddesine, Borçlar Kanununun 52 nci maddesine, Türk Ceza Kanununun 24 ve 25 inci maddelerine göre zor kullanma

Kimler Özel Güvenlik Görevlisi Olabilir?

Özel Güvenlik Görevlisi yetki ve görevleri kanunlarla belirlenmiştir. Dolayısıyla herkes özel güvenlik görevlisi olamaz. Öncelikle ÖGG olabilmek için sabıka kaydınız olmaması gerekir. Silahsız güvenlik görevlisi başvurusu için 8 yıllık ilköğretim veya eski sistemle ortaokul mezunu olmanız ve 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekir. Silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için ise 21 yaşını doldurmuş ve en az lise mezunu olmanız gerekir.

Özel Güvenlik Görevlisi Nasıl Olunur?

Öncelikle Özel Güvenlik Görevlisi olma şartlarını taşımanız gerekir. Ardından özel güvenlik sertifikası vermeye yetkili kurumlardan silahlı ya da silahsız eğitim almalısınız. Bu eğitimi tamamladıktan sonra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen ÖGG sınavını başarıyla geçmeniz gerekiyor. ÖGG Sınav Takvimi için bağlantıya tıklayın.

Özel Güvenlik Görevlisi İş Olanakları Neler?

Özel güvenlik personellerinin çalışma alanları oldukça geniştir. Özel güvenlik görevlileri hastanelerde, konser, tiyatro, gösteri gibi etkinliklerde, okullarda, belediyelerde, bankalarda, özel sitelerde, fabrikalarda, metrolarda, havaalanlarında, otogarlarda çalışabilirler. Güvenlik ihtiyacının olduğu her yerde ve alanda özel güvenlik personeline ihtiyaç vardır. Dolayısıyla ÖGG ihtiyacı da çok fazladır.

Özel Güvenlik Görevlisi Maaşı Ne Kadar?

  • Özel güvenlik görevlisi maaşı 2019 yılında asgari ücret ile 3500 TL arasında değişmektedir. Bu rakamlar şirketten şirkete değişkenlik göstermekle beraber ortalama özel güvenlik maaşları 2500 TL civarındadır. Aşağıda bazı sektörler için güvenlik görevlisi maaş ortalamaları listelenmiştir.
    • Özel Şirketler: 2500 TL
    • Belediyeler: 2950 TL
    • Bankalar: 3150 TL
    • Devlet Hastaneleri: 3100 TL
    • Kadrolu Özel Güvenlik: 3100 TL
    • 3. Havaalanı: 2550 TL
Aşağıdaki sosyal medya paylaşım butonları ile ilanları paylaşabilirsiniz. Görüş, öneri ve sorularınız için yorum yapabilirsiniz.

Yorum Gönder

0 Yorumlar